2013. szeptember 5., csütörtök

Sült hús barackos salátával



Sült hús barackos salátával

Hozzávalók személyenként
20 dkg (sertés)hús
őrölt bors
1 evőkanál olívaolaj
a salátához:
1 őszibarack
nagy marék zöld saláta
az öntethez:
1 evőkanál xilit vagy méz vagy cukor
2 evőkanál balzsamecet
4 evőkanál olívaolaj
őrölt bors

Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és félretesszük. A barackot meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A salátát megmossuk, lecsepegtetjük.
A húst - ha szükséges - felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és az olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
A saláta hozzávalóit összeforgatjuk az öntettel. A sült hússal együtt, frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk.

Tipp: hidegen is kitűnő, gyors ebéd vagy vacsora lehet belőle. Uzsonnásdobozba csomagolva, az öntetet csak fogyasztáskor hozzáadva, munkahelyi vagy iskolai hideg ebéd is lehet belőle.

Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014/09. számában - http://kifoztuk.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése