2013. szeptember 19., csütörtök

Joghurtos, szilvakrémes pohárdesszert


Joghurtos, szilvakrémes pohárdesszert

Hozzávalók 4 személyre
a szilvakrémhez:
30 dkg szilva
2 teáskanál őrölt fahéj
csipet só
6 dkg xilit vagy cukor
1 citrom leve
a joghurtos krémhez:
1 citrom reszelt héja
2 kis doboz natúr joghurt
2 dl tejszín
2-4 evőkanál xilit vagy cukor
2 csomag habfixáló (2 x 10 g)
1 evőkanál vaníliakivonat
továbbá:
pár darab amaretti vagy bármilyen édes keksz
keksz- vagy piskótamorzsa (elhagyható)
kevés reszelt citromhéj (elhagyható)

A szilvát megmossuk, a magját eltávolítjuk. Megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, felöntjük a citromlével, és hozzáadunk 1 dl vizet. Pár perc alatt összefőzzük majd turmixoljuk. Teljesen kihűtjük.
A joghurtot a tejszínnel és a további hozzávalókkal robotgéppel krémesre keverjük. A krémeket a felaprított keksszel együtt poharakba rétegezzük.
A tetejét megszórhatjuk morzsával és reszelt citromhéjjal is.

Előre elkészíthető, hűtőben tárolva két-három napig eláll.

Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014/09. számában - http://kifoztuk.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése