Gluténmentes túrós palacsinta
Hozzávalók 4-6
személyre
50 dkg túró
4 tojás
4 evőkanál xilit vagy cukor
1 evőkanál szódabikarbóna
12 dkg gluténmentes liszt vagy
kókuszliszt
csipet só
1 citrom leve és héja
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz (ízlés szerint):
lekvár
porcukor/xilit
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében
összekeverjük. Olajozott serpenyőbe evőkanálnyi darabokat szaggatunk, és kis
lángon mindkét oldalukat 1-1 percig sütjük. Ezután még átforgathatjuk, de
vigyázzunk, hogy ne süssük túl, ne égjen meg! Melegen, hidegen, lekvárral töltve és/vagy porcukorral
szórva tálaljuk.
Tipp: fehér
lisztből is készíthető, ebben az esetben a liszt mennyiségét mindenképpen
növelni kell. 1-2 evőkanálnyi liszt hozzáadásával érhetjük el a szinte kézzel
is formázható tészta állagát.
Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014/09. számában - http://kifoztuk.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése