2013. szeptember 12., csütörtök

Gluténmentes túrós palacsinta


Gluténmentes túrós palacsinta

Hozzávalók 4-6 személyre 
50 dkg túró
4 tojás
4 evőkanál xilit vagy cukor
1 evőkanál szódabikarbóna
12 dkg gluténmentes liszt vagy kókuszliszt
csipet só
1 citrom leve és héja
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz (ízlés szerint):
lekvár
porcukor/xilit

A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében összekeverjük. Olajozott serpenyőbe evőkanálnyi darabokat szaggatunk, és kis lángon mindkét oldalukat 1-1 percig sütjük. Ezután még átforgathatjuk, de vigyázzunk, hogy ne süssük túl, ne égjen meg! Melegen, hidegen, lekvárral töltve és/vagy porcukorral szórva tálaljuk.

Tipp: fehér lisztből is készíthető, ebben az esetben a liszt mennyiségét mindenképpen növelni kell. 1-2 evőkanálnyi liszt hozzáadásával érhetjük el a szinte kézzel is formázható tészta állagát.

Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014/09. számában - http://kifoztuk.hu





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése