Sült hús barackos salátával
Hozzávalók
személyenként
20 dkg (sertés)hús
só
őrölt bors
1 evőkanál olívaolaj
a salátához:
1 őszibarack
nagy marék zöld saláta
az öntethez:
1 evőkanál xilit vagy méz vagy cukor
2 evőkanál balzsamecet
4 evőkanál olívaolaj
só
őrölt bors
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és félretesszük. A
barackot meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A
salátát megmossuk, lecsepegtetjük.
A húst - ha szükséges - felszeleteljük, sózzuk,
borsozzuk, és az olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
A saláta hozzávalóit összeforgatjuk az öntettel. A
sült hússal együtt, frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk.
Tipp: hidegen is
kitűnő, gyors ebéd vagy vacsora lehet belőle. Uzsonnásdobozba csomagolva, az
öntetet csak fogyasztáskor hozzáadva, munkahelyi vagy iskolai hideg ebéd is
lehet belőle.
Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014/09. számában - http://kifoztuk.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése